Παραμύθι Παιδικός Σταθμός στο Ηράκλειο Κρήτης

Γνωρίστε το Παραμύθι

Από το 1999, ο παιδικός σταθμός "Παραμύθι", είναι ένα κέντρο προσχολικής αγωγής και φροντίδας. Έχει τμήματα βρεφονηπιακά, προ-προνηπιακα, προνηπιακά, καθώς και τμήματα νηπιαγωγείου.

Διαθέτει άνετες, σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις. Επίσης διαθέτει σύγχρονο γυμναστήριο και οικολογικό κολυμβητήριο, τα οποία κατά τις ώρες λειτουργίας του σταθμού, εξυπηρετούν τις ανάγκες του!

Το Παραμύθι προσφέρει ένα πρόγραμμα που είναι καλά σχεδιασμένο και εύκαμπτο, ελαστικό, χωρίς να δεσμεύει το παιδί και δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο μαζί με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του θα αισθάνεται άνεση και ασφάλεια.

Εσωτερική Πισίνα

Εσωτερική Πισίνα

Πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων

Μεγάλος Κήπος

Μεγάλος Κήπος

Μια καταπράσινη όαση σε ένα ήσυχο σημείο δίπλα από το Γάζι Ηρακλείου

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Άρτια καταρτισμένοι παιδαγωγοί με πολύχρονη πείρα και επιμόρφωσή

Οι ψυχές του δασκάλου και του παιδιού βρίσκονται πέρα και πάνω από τη μέθοδο. Όταν αυτές επικοινωνούν, βρίσκουν τη µέθοδο. Διαφορετικά κι ολόκληρο το γνωστικό ουρανό να κατεβάζει ο δάσκαλος, είναι καταδικασμένος σε αποτυχία. Άλλωστε, για τον καλλιτέχνη δάσκαλο ισχύουν οι νόμοι της τέχνης, της δημιουργίας, της φυσικότητας, της εσωτερικής διάθεσης. Αυτοί είναι που του ανοίγουν το δρόμο.

Θεόδωρος Καστάνης

Βασικές παροχές στο Παραμύθι

Σκοπός του σχολείου δεν είναι το σοφό παιδί αλλά το ευτυχισμένο παιδί. Κι αυτό το παιδί µόνο μέσα σ’ ένα δραστικό και όχι σκυθρωπό σχολείο μπορεί να ολοκληρωθεί.

 • Ασφαλή μεταφορά με άνετα λεωφορεία του σταθμού (με τακτικά δρομολόγια)
 • Ηλιόλουστες αυτόνομες και άριστα εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας
 • Άριστα καταρτισμένο επιστημονικά προσωπικό
 • Τακτικές - ατομικές συναντήσεις γονέων
 • Πλούσιο και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής
 • Δυνατότητα ξεκούρασης των παιδιών σε άνετες αίθουσες ύπνου
 • Μεγάλο υπαίθριο χώρο για δημιουργικές δραστηριότητες
 • Παιδική χαρά
 • Δανειστική βιβλιοθήκη
 • Συμβάσεις με τράπεζες και οργανισμούς
 • Ασφαλιστική κάλυψη
 • Ειδικά διαμορφωμένη πισίνα για εκμάθηση κολύμβησης και παιχνίδια στο νερό

Επιπλέον παροχές φροντίδας

Σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας στο παιδί και στο γονέα!

Παιδοψυχολόγος στον Παιδικό Σταθμό

Παιδοψυχολόγος

Ο παιδικός μας σταθμός συνεργάζεται με έμπειρη παιδοψυχολόγο η οποία έρχεται σε επαφή με τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες και δίνει χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Συνεργασία με έμπειρους λογοθεραπευτές

Λογοθεραπεύτρια

Δίνουμε έμφαση στην ομιλία των παιδιών μας και σε συνεργασία με έμπειρους λογοθεραπευτές, πραγματοποιούνται συνεχείς ανιχνευτικοί και προληπτικοί έλεγχοι και συνεδρίες λογοθεραπείας.

Το Παραμύθι παρέχει παιδιατρική φροντίδα

Παιδίατρος

Σε ρόλο προληπτικό και συμβουλευτικό, το Παραμύθι παρέχει παιδιατρική φροντίδα, ενώ σε κάθε παιδί που εξετάζεται, ακολουθεί γραπτή γνωμάτευση της γιατρού για τη σωστή ενημέρωση των γονέων.